CLIJBEDI VvE & Vastgoed Management maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

Uw appartement en WOZ: U betaalt twee keer belasting!

Uw appartement en WOZ: U betaalt twee keer belasting!

Dit bericht is van belang voor ALLE appartementseigenaars. Stuurt u het bericht daarom door binnen uw VvE. U bewijst er de leden van uw VvE een grote dienst mee.

Uw VvE heeft een reservefonds. Daarin spaart u voor groot onderhoud. Dat is mooi én het is verplicht. Zo staat uw gebouw er piekfijn bij en behoudt het zijn waarde.
Onlangs is gebleken dat uw aandeel in het reservefonds op een onjuiste manier wordt meegenomen in de WOZ-waarde van uw appartement. De gemeente dient namelijk uw aandeel in het reservefonds in mindering te brengen op de verkoopprijs van uw appartement. Dat heeft de rechter onlangs bepaald. Deze verkoopprijs vindt de gemeente in het Kadaster van vergelijkbare appartementen. Zo bepaalt de gemeente de WOZ-waarde van uw appartement. U betaalt over uw aandeel in het reservefonds in principe 2 keer belasting, want u moet uw aandeel in het reservefonds ook opgeven in Box 3 van de Inkomstenbelasting. Dit is een ontoelaatbare dubbele heffing

Heeft u onlangs de WOZ-beschikking ontvangen, of valt deze beschikking binnenkort op uw deurmat? Vraagt u zich dan af of die wel klopt. U betaalt misschien te veel onroerendezaakbelasting. Dat is lastig te controleren, daarom kunnen wij u helpen. Wij werken samen met de WOZ Experts van Nederland., Previcus Vastgoed uit Boxmeer. Zij controleren GRATIS de WOZ-waarde voor u. Als blijkt dat u te veel betaalt, wordt er ook gratis bezwaar gemaakt voor u.

Deze controle en de eventuele procedure is en blijft gratis voor u. U loopt dus geen financieel risico. Het kost u slechts twee minuten. Daarmee kunt u wellicht eenvoudig en snel geld besparen.